Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dobos torta recept

Dobos torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tészta (24 cm-es formához):

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek liszt
    • 2 ek étkezési keményítő
    • 10 ek cukor

    Krém:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 40 dkg cukor
    • 2 tasak vaníliás cukor
    • 20 dkg keserű csokoládé
    • 4 ek kakaópor
    • 1 üveg rumaroma
    • 40 dkg vaj

    Máz:

    • 2*15 dkg kristálycukor
    • 2*1 kk citromlé
    • 2 *1 evőkanál vaj

    Elkészítése:

    5 tojsból piskótatésztát keverünk, majd 5 darab 24 cm-es lapot sütünk. A maradék hozzávalókból újabb adag masszát keverünk és még 5 lapot sütünk.

    Ne keverjük ki egyben a masszát, mert össze fog esni és nem lesz jó a piskóta.

    A cukrot az egész tojásokkal gőz felett felverjük 15-20 perc alatt. Ha már jól átmelegedett, jó habos, akkor levesszük a gőzfürdőről és hozzáadjuk az összetört csokoládét, illetve a kakaót.

    Amikor már szoba hőmérsékletűre hűlt, akkor betesszük a hűtőbe 2-3 órára.

    A lágy vajat a jól lehűlt krémmel habosra keverjük. Megtöltjük a lapokat. Egyet félreteszünk, erre kerül majd a máz.

    A krémből is hagyunk a torta díszítéséhez.

    A cukrot felolvasztjuk a vajjal és citromlével és ha karamellizálódott, a tortalapra öntjük.

    Vajas meleg késsel bejelöljük a szeletek helyét, ráhelyezzük a torta tetejére és ízlés szerint díszítjük. A másik adag karamellt is elkészítjük és egy sütőpapírra formákat rajzolunk vele, amelyekkel a torta oldalát díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá