Hozzávalók:
Tészta (24 cm-es formához):
Krém:
Máz:
Elkészítése:
5 tojsból piskótatésztát keverünk, majd 5 darab 24 cm-es lapot sütünk. A maradék hozzávalókból újabb adag masszát keverünk és még 5 lapot sütünk.
Ne keverjük ki egyben a masszát, mert össze fog esni és nem lesz jó a piskóta.
A cukrot az egész tojásokkal gőz felett felverjük 15-20 perc alatt. Ha már jól átmelegedett, jó habos, akkor levesszük a gőzfürdőről és hozzáadjuk az összetört csokoládét, illetve a kakaót.
Amikor már szoba hőmérsékletűre hűlt, akkor betesszük a hűtőbe 2-3 órára.
A lágy vajat a jól lehűlt krémmel habosra keverjük. Megtöltjük a lapokat. Egyet félreteszünk, erre kerül majd a máz.
A krémből is hagyunk a torta díszítéséhez.
A cukrot felolvasztjuk a vajjal és citromlével és ha karamellizálódott, a tortalapra öntjük.
Vajas meleg késsel bejelöljük a szeletek helyét, ráhelyezzük a torta tetejére és ízlés szerint díszítjük. A másik adag karamellt is elkészítjük és egy sütőpapírra formákat rajzolunk vele, amelyekkel a torta oldalát díszítjük.