Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dobos torta recept

Dobos torta
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Piskótához:
    10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    440 g liszt
    300 g cukor
    125 g olvasztott margarin
    Krémhez:
    20 dkg porcukor
    23,5 dkg margarin
    4 dkg kakaópor
    10 dkg vaníliás cukor
    17 dkg étcsoki
    Cukormázhoz:
    18 dkg cukor
    pici margarin (diónyi)
    pici ecet (kávéskanálnyi)

    Elkészítése:
    Piskóta elkészítése: a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük, a maradék cukrot a sárgájával habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, majd az egészet egybedolgozzuk és a végén hozzáadjuk az olvasztott margarint.
    Ebből 7 lap lesz.
    200 fokon sütjük, kb 5-8 percet laponként. (Kb 26 cm átmérőjűek a lapok.) A sütőpapírra rajzoljuk a kört, átfordítjuk, hogy később ne látszódjon meg a piskótán a ceruza nyoma. Kb 1 cm vastagságban szép egyenletesen felkenjük a masszát a kijelölt körökre. Egyszerre 2 lapot sütünk, így előkészülünk a következőkre.

    Krém: felolvasztjuk az étcsokit vízgőz felett. Eközben a margarint a porcukorral összekeverjük, majd a kakaóport, vaníliás cukrot is hozzáadjuk, a végén az olvasztott étcsokit.

    Összeállítjuk a tortát.
    A cukormázhoz a pici margarint, a pici ecetet és a cukrot felmelegítjük. Ha felolvadt a cukor, ráöntjük a piskóta tetejére és gyorsan vajas késsel elvágjuk.
    Sok sikert, macerás, de megéri!
    Jó étvágyat!

    Tipp:

    A cukormáznál én előbb felvágtam a torta tetejét és így sokkal könnyebb aztán szétválasztani a háromszögeket! Jó sütögetést :D


    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá