Dobos torta

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Piskótához:
10 tojás
440 g liszt
300 g cukor
125 g olvasztott margarin
Krémhez:
20 dkg porcukor
23,5 dkg margarin
4 dkg kakaópor
10 dkg vaníliás cukor
17 dkg étcsoki
Cukormázhoz:
18 dkg cukor
pici margarin (diónyi)
pici ecet (kávéskanálnyi)

Elkészítése:
Piskóta elkészítése: a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük, a maradék cukrot a sárgájával habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, majd az egészet egybedolgozzuk és a végén hozzáadjuk az olvasztott margarint.
Ebből 7 lap lesz.
200 fokon sütjük, kb 5-8 percet laponként. (Kb 26 cm átmérőjűek a lapok.) A sütőpapírra rajzoljuk a kört, átfordítjuk, hogy később ne látszódjon meg a piskótán a ceruza nyoma. Kb 1 cm vastagságban szép egyenletesen felkenjük a masszát a kijelölt körökre. Egyszerre 2 lapot sütünk, így előkészülünk a következőkre.

Krém: felolvasztjuk az étcsokit vízgőz felett. Eközben a margarint a porcukorral összekeverjük, majd a kakaóport, vaníliás cukrot is hozzáadjuk, a végén az olvasztott étcsokit.

Összeállítjuk a tortát.
A cukormázhoz a pici margarint, a pici ecetet és a cukrot felmelegítjük. Ha felolvadt a cukor, ráöntjük a piskóta tetejére és gyorsan vajas késsel elvágjuk.
Sok sikert, macerás, de megéri!
Jó étvágyat!

Tipp:

A cukormáznál én előbb felvágtam a torta tetejét és így sokkal könnyebb aztán szétválasztani a háromszögeket! Jó sütögetést :D