Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diótorta csokis krémmel Eta módra recept

Diótorta csokis krémmel Eta módra
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 12  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 24 dkg porcukor
    • 20 dkg liszt
    • 16 dkg darált dió
    • 1 cs sütőpor

    Krém:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg cukor
    • 30 dkg csoki
    • 5 ek kakaópor
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor

    Máz:

    • főző csoki
    • zsíros margarin

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból két lapot sütünk. 1 lap hozzávalói: 6 tojás, 12 dkg porcukor, 10 dkg liszt, 8 dkg darált dió és fél cs sütőpor. Ezekből a hozzávalókból a szokásos módon piskótatésztát készítünk, majd egy 26 cm-es formában, amit előtte kivajaztunk és liszteztünk, megsütjük 180 fokra melegített sütőben. A másik lapot is így készítjük el, majd ha kihűltek a lapok két lapba vágjuk őket.

    A krémhez az egész tojásokat a 25 dkg cukorral gőz felett, állandó keverés mellett, 10 percig főzzük (én kézi habverőt szoktam használni), majd hozzáadjuk a csokit, amit előre eltördeltünk és az átszitált kakaóport. Ezek besűrítik a krémet. Lehűtjük és 1-2 órára hűtőbe tesszük. A margarint a porcukorral kihabosítjuk, majd apránként hozzáadjuk a csokis krémet.

    A lapokat betöltjük a krémmel, majd a maradékkal körbekenjük a tortát és a tetejét is bevonjuk. A mázhoz a csokit és a margarint mikróban összeolvasztjuk (én úgy készítem, hogy összeolvasztom, majd lehűtöm és újra olvasztom. Ilyenkor sokkal csillogósabb a máz), majd a torta tetejére simítjuk. Ízlés szerint díszítjük a tortát.

    Híve vagyok a hagyományos torták és sütemények sütésének, hiszen a múltban is nagyon sok jó recept volt és én ápolni szeretném a régi hagyományokat :)

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá