Diótorta csokis krémmel Eta módra

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Diótorta csokis krémmel Eta módra

Hozzávalók:
Tészta:

  • 12 tojás
  • 24 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • 16 dkg darált dió
  • 1 cs sütőpor

Krém:

  • 6 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 30 dkg csoki
  • 5 ek kakaópor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

Máz:

  • főző csoki
  • zsíros margarin

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból két lapot sütünk. 1 lap hozzávalói: 6 tojás, 12 dkg porcukor, 10 dkg liszt, 8 dkg darált dió és fél cs sütőpor. Ezekből a hozzávalókból a szokásos módon piskótatésztát készítünk, majd egy 26 cm-es formában, amit előtte kivajaztunk és liszteztünk, megsütjük 180 fokra melegített sütőben. A másik lapot is így készítjük el, majd ha kihűltek a lapok két lapba vágjuk őket.

A krémhez az egész tojásokat a 25 dkg cukorral gőz felett, állandó keverés mellett, 10 percig főzzük (én kézi habverőt szoktam használni), majd hozzáadjuk a csokit, amit előre eltördeltünk és az átszitált kakaóport. Ezek besűrítik a krémet. Lehűtjük és 1-2 órára hűtőbe tesszük. A margarint a porcukorral kihabosítjuk, majd apránként hozzáadjuk a csokis krémet.

A lapokat betöltjük a krémmel, majd a maradékkal körbekenjük a tortát és a tetejét is bevonjuk. A mázhoz a csokit és a margarint mikróban összeolvasztjuk (én úgy készítem, hogy összeolvasztom, majd lehűtöm és újra olvasztom. Ilyenkor sokkal csillogósabb a máz), majd a torta tetejére simítjuk. Ízlés szerint díszítjük a tortát.

Híve vagyok a hagyományos torták és sütemények sütésének, hiszen a múltban is nagyon sok jó recept volt és én ápolni szeretném a régi hagyományokat :)