Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diótorta recept

Diótorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 160 g nyírfacukor
    • 130 g liszt
    • 30 g darált dió
    • csipet fahéj
    • 1 narancs reszelt héja

    Krém:

    • 230 ml tej
    • 250 g cukor
    • 30 g kukoricakeményítő
    • 1 vaníliarúd
    • 150 g darált dió
    • 300 g vaj
    • 100 g fehércsokoládé

    Elkészítése:

    A tojás sárgákat fehéredésig keverem a narancshéjjal. A fehérjét a nyírfacukorral nem túl kemény habbá verem, majd a két habot lazán összekeverem és óvatosan belekeverem a lisztet, a fahéjat és a diót. Betöltöm egy 23 cm-es átmérőjű tortakarikába és 160 fokos, előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütöm.

    A keményítőt elkeverem egy kevés tejben, a többit felteszem forrni a vaníliával. Ha felforrt besűrítem a keményítővel, majd a főzőlapról levéve elkeverem benne a nyírfacukrot és a diót. Ha lehűlt ez az alap, akkor kihabosítom a vajjal, majd elkevrem bele az olvasztott csokoládét.

    A kihűlt piskótát három lapba vágom és betöltöm a krémmel. Ízlés szerint díszíthető és a krém alá kenhető akár lekvár is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá