Diótorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Diótorta

Hozzávalók:
Tészta:

  • 8 tojás
  • 160 g nyírfacukor
  • 130 g liszt
  • 30 g darált dió
  • csipet fahéj
  • 1 narancs reszelt héja

Krém:

  • 230 ml tej
  • 250 g cukor
  • 30 g kukoricakeményítő
  • 1 vaníliarúd
  • 150 g darált dió
  • 300 g vaj
  • 100 g fehércsokoládé

Elkészítése:

A tojás sárgákat fehéredésig keverem a narancshéjjal. A fehérjét a nyírfacukorral nem túl kemény habbá verem, majd a két habot lazán összekeverem és óvatosan belekeverem a lisztet, a fahéjat és a diót. Betöltöm egy 23 cm-es átmérőjű tortakarikába és 160 fokos, előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütöm.

A keményítőt elkeverem egy kevés tejben, a többit felteszem forrni a vaníliával. Ha felforrt besűrítem a keményítővel, majd a főzőlapról levéve elkeverem benne a nyírfacukrot és a diót. Ha lehűlt ez az alap, akkor kihabosítom a vajjal, majd elkevrem bele az olvasztott csokoládét.

A kihűlt piskótát három lapba vágom és betöltöm a krémmel. Ízlés szerint díszíthető és a krém alá kenhető akár lekvár is.