Diótorta recept

Hozzávalók:
18 cm-es tortaformához
Piskóta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek cukor
- 3 ek liszt
- 3 ek darált dió
- 3 g sütőpor
Diókrém:
- 20 dkg cukor
- 1 dl tej
- 15 dkg darált dió
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek liszt
- 10 dkg vaj
- rum aroma
Tetejére:
- darált dió
Díszítés:
- 1 dl habtejszín
- 5 g habfixáló
Elkészítése:
Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A lisztet, diót, sütőport külön kis edényben összekeverjük.
A sárgákat a cukorral habosra verjük, majd fokozatosan adjuk hozzá a száraz, összekevert hozzávalókat, a végén beleforgatjuk a kemény habot.
A tortaforma aljára sütőpapírt vágunk, az oldalát kivajazzuk, lisztezzük. Előmelegített sütőben megsütjük az első 10 percben 175°C-on, majd 20 percig 160°C-on alul-felül sütésen. Ha kész, 3 részre vágjuk, rácson hagyjuk kihűlni.
Diókrém:
A cukrokat a tejjel felfőzzük, hozzáadjuk a darált diót, amiben elkevertük a lisztet. Pár percig főzzük, majd kihűtjük. Hozzáadjuk a puha vajat, jó habosra kikeverjük, és rum aromával ízesítjük. (Ha nagyon folyékony lenne, tegyünk még bele darált diót, ha sűrű, akkor tejet)
Díszítés:
A hideg habtejszínt felverjük, majd a vége fele hozzáadagoljuk apránként a fixálót.
Összeállítás:
A tetejére maradjon bőven krém, hogy az egész tortát be lehessen fedni. Az első két tortalapot megkenjük a krémmel, rárakjuk a 3.-at, nagyjából kör alakúra vágjuk, spakli segítségével bevonjuk a krémmel, majd megszórjuk bőven darált dióval, tejszínhabbal, diógerezdekkel díszítjük.
1-2 órára hűtőbe tesszük.
Összesen 300 g darált dióra van szükség.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »