Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diótorta recept

Diótorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 12 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 ek kristálycukor
    • 12 ek liszt
    • 3 db sütőpor
    • 6 ek darát dió

    Krém:

    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 6 dl tej
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 3-4 evőkanál darált dió
    • 3 ek liszt
    • kevés darabos dió
    • csokidara
    • 12,5 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • pici rum, vagy aroma

    Elkészítése:
    4 tojást ketté választunk. A sárgákat kikeverjük a cukor felével és 2 ek dióval. A maradék cukrot a fehérjékhez adjuk és kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a sárgákat és a lisztet felváltva, majd alaposan eldolgozzuk, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot. A masszát simítsuk egy 26 cm-es kivajazott és lisztezett formába, majd süssük 180 fokon tűpróbáig. A maradék alapanyagokból sütünk még két ilyen lapot, majd hagyjuk kihűlni őket. A krémhez 2-3 ek tejben keverjük el a lisztet és a pudingporokat, majd öntsük fel a maradék tejjel és főzzük sűrű krémmé. Ha kihűlt akkor robotgéppel dolgozzuk bele a margarint és a rumot, majd kihabosítás után adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a darált diót. Töltsük meg a krémmel a lapokat, majd vonjuk be a torta tetejét és oldalát is. Ízlés szerint díszítjük a tortát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá