Diótorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Diótorta

Hozzávalók:

  • 12 db tojás
  • 12 ek kristálycukor
  • 12 ek liszt
  • 3 db sütőpor
  • 6 ek darát dió

Krém:

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 3-4 evőkanál darált dió
  • 3 ek liszt
  • kevés darabos dió
  • csokidara
  • 12,5 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • pici rum, vagy aroma

Elkészítése:
4 tojást ketté választunk. A sárgákat kikeverjük a cukor felével és 2 ek dióval. A maradék cukrot a fehérjékhez adjuk és kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a sárgákat és a lisztet felváltva, majd alaposan eldolgozzuk, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot. A masszát simítsuk egy 26 cm-es kivajazott és lisztezett formába, majd süssük 180 fokon tűpróbáig. A maradék alapanyagokból sütünk még két ilyen lapot, majd hagyjuk kihűlni őket. A krémhez 2-3 ek tejben keverjük el a lisztet és a pudingporokat, majd öntsük fel a maradék tejjel és főzzük sűrű krémmé. Ha kihűlt akkor robotgéppel dolgozzuk bele a margarint és a rumot, majd kihabosítás után adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a darált diót. Töltsük meg a krémmel a lapokat, majd vonjuk be a torta tetejét és oldalát is. Ízlés szerint díszítjük a tortát.