Diótorta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek kristálycukor
- 4 csomag vaníliás cukor
- 5 ek zsemlemorzsa
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió
- 2 ek rum
Elkészítése:
Az egész tojásokat, a kristálycukorral és 2 csomag vaníliás cukorral habosra keverjük, majd kanalanként hozzáadunk 8 ek darált diót, majd a zsemlemorzsát.
Egy 25 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt teszünk és beleöntjük a masszát. Megsütjük 180 fokon kb 30-35 perc alatt, majd hagyjuk kihűlni.
Közben a krémhez a margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a rumot, végül kanalanként a maradék diót.
A kihűlt tortát 3 részre vágjuk. A krémet is háromfelé osztjuk, megtöltjük a lapokat, majd a harmadik résszel bekenjük a torta tetejét és oldalát. Fél diódarabokkal és meggyszemekkel díszítjük.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
A diótorta kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 430 kcal
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 29 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 29 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.