Diótorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Diótorta

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 8 ek kristálycukor
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 5 ek zsemlemorzsa
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg darált dió
  • 2 ek rum

Elkészítése:

Az egész tojásokat, a kristálycukorral és 2 csomag vaníliás cukorral habosra keverjük, majd kanalanként hozzáadunk 8 ek darált diót, majd a zsemlemorzsát.

Egy 25 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt teszünk és beleöntjük a masszát. Megsütjük 180 fokon kb 30-35 perc alatt, majd hagyjuk kihűlni.

Közben a krémhez a margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a rumot, végül kanalanként a maradék diót.

A kihűlt tortát 3 részre vágjuk. A krémet is háromfelé osztjuk, megtöltjük a lapokat, majd a harmadik résszel bekenjük a torta tetejét és oldalát. Fél diódarabokkal és meggyszemekkel díszítjük.

Fogyasztásig hűtőben tároljuk.