Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós, vaníliás krémes torta recept

Diós, vaníliás krémes torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 10 dkg darált dió
    • 10 dkg liszt
    • 1 cs. sütőpor
    • 1 dl olaj
    • 1 dl tej
    • kevés fahéj
    • 1 citrom reszelt héja (elhagyható)

    Krém:

    • 1 csomag vaníliás puding
    • 10 dkg cukor
    • 3 dl tej
    • 1 dl víz
    • 10 dkg margarin
    • fél citrom leve (elhagyható)

    tetejére:

    • 1 cssomag habpor
    • 1,5 dl tej
    • 1/2 csomag habfixáló

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összekeverjük és sütőpapírral bélelt vagy kikent tortaformába tűpróbáig sütjük, majd hűlni hagyjuk. A krémhez a pudingot kikeverjük kevés tejjel és a cukorral, a többi tejhez adjuk, hozzáöntve a vizet és a citromlevet is.

    Csomómentesre főzzük, majd kihűtjük. Hűlés után géppel hozzá keverjük a puha margarint. A lapot torta tálra tesszük és megkenjük.

    A hideg tejjel felvert habot a krémre halmozzuk és csokireszelékkel díszítjük. Készíthetjük ezt a tortát szépen eldolgozva úgy, hogy a krémet rásimítjuk, vagy késztetjük gusztán csordogálósra, fodrosra is, ahogy Én is tettem ;)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá