Diós, vaníliás krémes torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Tészta:

  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • kevés fahéj
  • 1 citrom reszelt héja (elhagyható)

Krém:

  • 1 csomag vaníliás puding
  • 10 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 1 dl víz
  • 10 dkg margarin
  • fél citrom leve (elhagyható)

tetejére:

  • 1 cssomag habpor
  • 1,5 dl tej
  • 1/2 csomag habfixáló

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összekeverjük és sütőpapírral bélelt vagy kikent tortaformába tűpróbáig sütjük, majd hűlni hagyjuk. A krémhez a pudingot kikeverjük kevés tejjel és a cukorral, a többi tejhez adjuk, hozzáöntve a vizet és a citromlevet is.

Csomómentesre főzzük, majd kihűtjük. Hűlés után géppel hozzá keverjük a puha margarint. A lapot torta tálra tesszük és megkenjük.

A hideg tejjel felvert habot a krémre halmozzuk és csokireszelékkel díszítjük. Készíthetjük ezt a tortát szépen eldolgozva úgy, hogy a krémet rásimítjuk, vagy késztetjük gusztán csordogálósra, fodrosra is, ahogy Én is tettem ;)