Diós álom torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 10 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10 evőkanál cukor
- 200 g darált dió
- 2 evőkanál liszt
Krém:
- 10 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 evőkanál cukor
- 8 evőkanál étkezési keményítő
- 600 ml tej
- 250 g vaj
- 5 evőkanál porcukor
- 1 üvegcse vanília aroma
Grillázs krém:
- 300 g cukor
- 200 g darát dió
- 300 ml habtejszín
Elkészítése:
A tojásfehérjéket keményre felverjük, keverés közben hozzáadjuk a cukrot. A lisztben elvegyítjük a darált diót és a masszához szitáljuk. Végül a tésztát a sütőformába (28 cm) öntjük, tetejét elsimítjuk. Két egyforma lapot sütünk 180°C-on kb 25-30 perc alatt. Tűpróbát végezzünk.
A tejet felforraljuk. A tojás sárgákat a cukorral, aromával, keményítővel simára keverjük. Beleöntjük a forró tejbe és sűrűre főzzük. Amikor a krém kihűlt robotgéppel beledolgozzuk a vajjal kikevert porcukrot.
A kristálycukrot lábasba öntjük, legfeljebb közepes hőfokon, időnként megkeverve addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad, majd beletesszük a darált diót. Sütőpapírra öntjük a masszát, elsimítjuk, majd hűlni hagyjuk. Amikor megdermedt, összetörjük (kicsit hagyhatunk a díszítéshez) és a felvert tejszínhabba keverjük.
Összeállítás: tészta, tojásos krém, grillázsos krém, tészta, tojásos krém és végül a grillázsos krém. Ízlés szerint díszítjük.