Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós álom torta recept

Diós álom torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 10 evőkanál cukor
    • 200 g darált dió
    • 2 evőkanál liszt

    Krém:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 10 evőkanál cukor
    • 8 evőkanál étkezési keményítő
    • 600 ml tej
    • 250 g vaj
    • 5 evőkanál porcukor
    • 1 üvegcse vanília aroma

    Grillázs krém:

    • 300 g cukor
    • 200 g darát dió
    • 300 ml habtejszín

    Elkészítése:

    A tojásfehérjéket keményre felverjük, keverés közben hozzáadjuk a cukrot. A lisztben elvegyítjük a darált diót és a masszához szitáljuk. Végül a tésztát a sütőformába (28 cm) öntjük, tetejét elsimítjuk. Két egyforma lapot sütünk 180°C-on kb 25-30 perc alatt. Tűpróbát végezzünk.

    A tejet felforraljuk. A tojás sárgákat a cukorral, aromával, keményítővel simára keverjük. Beleöntjük a forró tejbe és sűrűre főzzük. Amikor a krém kihűlt robotgéppel beledolgozzuk a vajjal kikevert porcukrot.

    A kristálycukrot lábasba öntjük, legfeljebb közepes hőfokon, időnként megkeverve addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad, majd beletesszük a darált diót. Sütőpapírra öntjük a masszát, elsimítjuk, majd hűlni hagyjuk. Amikor megdermedt, összetörjük (kicsit hagyhatunk a díszítéshez) és a felvert tejszínhabba keverjük.

    Összeállítás: tészta, tojásos krém, grillázsos krém, tészta, tojásos krém és végül a grillázsos krém. Ízlés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá