Hozzávalók:
Piskóta:
Krém:
Grillázs krém:
Elkészítése:
A tojásfehérjéket keményre felverjük, keverés közben hozzáadjuk a cukrot. A lisztben elvegyítjük a darált diót és a masszához szitáljuk. Végül a tésztát a sütőformába (28 cm) öntjük, tetejét elsimítjuk. Két egyforma lapot sütünk 180°C-on kb 25-30 perc alatt. Tűpróbát végezzünk.
A tejet felforraljuk. A tojás sárgákat a cukorral, aromával, keményítővel simára keverjük. Beleöntjük a forró tejbe és sűrűre főzzük. Amikor a krém kihűlt robotgéppel beledolgozzuk a vajjal kikevert porcukrot.
A kristálycukrot lábasba öntjük, legfeljebb közepes hőfokon, időnként megkeverve addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad, majd beletesszük a darált diót. Sütőpapírra öntjük a masszát, elsimítjuk, majd hűlni hagyjuk. Amikor megdermedt, összetörjük (kicsit hagyhatunk a díszítéshez) és a felvert tejszínhabba keverjük.
Összeállítás: tészta, tojásos krém, grillázsos krém, tészta, tojásos krém és végül a grillázsos krém. Ízlés szerint díszítjük.