Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diadalív torta recept

Diadalív torta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 16 evőkanál cukor
    • 20 evőkanál liszt
    • 1/2 csomag sütőpor

    Krémhez:

    • 9 dl tej
    • 3 csomag vaníliás ízű pudingpor
    • 15 evőkanál cukor
    • 20 dkg margarin
    • 2 evőkanál baracklekvár
    • 1 doboz őszibarack befőtt apróra vágva

    Díszítéshez:

    • 1/2 tábla étcsokoládé
    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg porcukor
    • ételfestékek
    • darált keksz

    Elkészítése:
    A tészta készítése: A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzátesszük a tojások sárgáját, ezzel csak épp átkeverjük. Ez után óvatosan belekeverjük a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, előmelegített sütőben megsütjük. Ha kész, akkor hűlni hagyjuk.
    Krém: A tejből, pudingporból, cukorból a szokásos módon pudingot készítünk, kihűtjük. Addig a margarint kihabosítjuk, majd a pudinghoz keverjük, végül mehet hozzá a lekvár.
    A díszítő krémhez a porcukrot habosra keverjük a margarinnal.
    A tésztát a diadalív formájára kivágjuk, majd a tészta magasságától függően 2-3 részre vágjuk, és betöltjük a krémmel. Minden rétegre szórunk a befőttből. A tetejére nem, oda megy a díszítés. Oldalát darált keksszel vonjuk be, majd a mintát körberajzoljuk olvasztott csokoládéval.A tetején a mintákat vajkrémmel rajzoljuk, amibe ételfestéket teszünk.

    Sztori: Ez a torta egy munkahelyi rendezvényre készült, tombola nyereménynek. Gondoltam valami jellegzetes legyen, és mivel Vácról van szó, ezért lett a diadalív. Nagyon szeretek sütni, kísérletezni a receptekkel, ez a hobbim.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá