Diadalív torta recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 10 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 16 evőkanál cukor
- 20 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
Krémhez:
- 9 dl tej
- 3 csomag vaníliás ízű pudingpor
- 15 evőkanál cukor
- 20 dkg margarin
- 2 evőkanál baracklekvár
- 1 doboz őszibarack befőtt apróra vágva
Díszítéshez:
- 1/2 tábla étcsokoládé
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- ételfestékek
- darált keksz
Elkészítése:
A tészta készítése: A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzátesszük a tojások sárgáját, ezzel csak épp átkeverjük. Ez után óvatosan belekeverjük a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, előmelegített sütőben megsütjük. Ha kész, akkor hűlni hagyjuk.
Krém: A tejből, pudingporból, cukorból a szokásos módon pudingot készítünk, kihűtjük. Addig a margarint kihabosítjuk, majd a pudinghoz keverjük, végül mehet hozzá a lekvár.
A díszítő krémhez a porcukrot habosra keverjük a margarinnal.
A tésztát a diadalív formájára kivágjuk, majd a tészta magasságától függően 2-3 részre vágjuk, és betöltjük a krémmel. Minden rétegre szórunk a befőttből. A tetejére nem, oda megy a díszítés. Oldalát darált keksszel vonjuk be, majd a mintát körberajzoljuk olvasztott csokoládéval.A tetején a mintákat vajkrémmel rajzoljuk, amibe ételfestéket teszünk.
Sztori: Ez a torta egy munkahelyi rendezvényre készült, tombola nyereménynek. Gondoltam valami jellegzetes legyen, és mivel Vácról van szó, ezért lett a diadalív. Nagyon szeretek sütni, kísérletezni a receptekkel, ez a hobbim.