Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A tészta készítése: A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzátesszük a tojások sárgáját, ezzel csak épp átkeverjük. Ez után óvatosan belekeverjük a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, előmelegített sütőben megsütjük. Ha kész, akkor hűlni hagyjuk.
Krém: A tejből, pudingporból, cukorból a szokásos módon pudingot készítünk, kihűtjük. Addig a margarint kihabosítjuk, majd a pudinghoz keverjük, végül mehet hozzá a lekvár.
A díszítő krémhez a porcukrot habosra keverjük a margarinnal.
A tésztát a diadalív formájára kivágjuk, majd a tészta magasságától függően 2-3 részre vágjuk, és betöltjük a krémmel. Minden rétegre szórunk a befőttből. A tetejére nem, oda megy a díszítés. Oldalát darált keksszel vonjuk be, majd a mintát körberajzoljuk olvasztott csokoládéval.A tetején a mintákat vajkrémmel rajzoljuk, amibe ételfestéket teszünk.
Sztori: Ez a torta egy munkahelyi rendezvényre készült, tombola nyereménynek. Gondoltam valami jellegzetes legyen, és mivel Vácról van szó, ezért lett a diadalív. Nagyon szeretek sütni, kísérletezni a receptekkel, ez a hobbim.