Diadalív torta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Diadalív torta

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 10 tojás
  • 16 evőkanál cukor
  • 20 evőkanál liszt
  • 1/2 csomag sütőpor

Krémhez:

  • 9 dl tej
  • 3 csomag vaníliás ízű pudingpor
  • 15 evőkanál cukor
  • 20 dkg margarin
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 1 doboz őszibarack befőtt apróra vágva

Díszítéshez:

  • 1/2 tábla étcsokoládé
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • ételfestékek
  • darált keksz

Elkészítése:
A tészta készítése: A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzátesszük a tojások sárgáját, ezzel csak épp átkeverjük. Ez után óvatosan belekeverjük a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, előmelegített sütőben megsütjük. Ha kész, akkor hűlni hagyjuk.
Krém: A tejből, pudingporból, cukorból a szokásos módon pudingot készítünk, kihűtjük. Addig a margarint kihabosítjuk, majd a pudinghoz keverjük, végül mehet hozzá a lekvár.
A díszítő krémhez a porcukrot habosra keverjük a margarinnal.
A tésztát a diadalív formájára kivágjuk, majd a tészta magasságától függően 2-3 részre vágjuk, és betöltjük a krémmel. Minden rétegre szórunk a befőttből. A tetejére nem, oda megy a díszítés. Oldalát darált keksszel vonjuk be, majd a mintát körberajzoljuk olvasztott csokoládéval.A tetején a mintákat vajkrémmel rajzoljuk, amibe ételfestéket teszünk.

Sztori: Ez a torta egy munkahelyi rendezvényre készült, tombola nyereménynek. Gondoltam valami jellegzetes legyen, és mivel Vácról van szó, ezért lett a diadalív. Nagyon szeretek sütni, kísérletezni a receptekkel, ez a hobbim.