Csokoládétorta recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 16 dkg cukor
- 13 dkg liszt
- 3 dkg darált dió
- csipet fahéj
- 1 narancs reszelt héja
- 1 citrom reszelt héja
Krémhez:
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg cukor
- 40 dkg vaj
- 16 dkg kakaópor
- 1 vanília rúd kikapart belseje
- 20 dkg narancslekvár
Ganache:
- 30 dkg 60 %-os étcsokoládé
- 3 dl habtejszín
Elkészítése:
A piskótához a tojássárgáját keverjük habosra a reszelt narancs és citromhéjjal. A tojásfehérjét a cukorral verjük nem túl kemény habbá, majd keverjük bele a tojássárgáját. Végül óvatosan forgassuk bele az összekevert lisztet, diót, fahéjat.
A masszát töltsük 24 cm-es tortaformába és előmelegített sütőben 160 fokon süssük 45 percig.
A krémhez a tojásokat a cukorral melegítsük maximum 85 fokra (ha melemártjuk kissé az ujjunkat, csípje a meleg). Ezután kihűlésig kemény habbá verjük (kb 30 perc alatt). Végül hozzáadjuk a vaníliát, kakaóport és a vajat.
A ganache-hoz a tejszínt felmelegítjük és hozzáadjuk a csokoládét, lassú tűzön főzzük amíg a csoki el nem olvad.
Piskótát 3 részre vágjuk és minden lapot megkenünk narancslekvárral, majd a krémmel, végül leöntjük a ganache-al.
Tegyük a torát hűtőbe addig, amíg a ganache megköt.
A csokoládétorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 31 g
Zsír: 21 g