Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládétorta recept

Csokoládétorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 16 dkg cukor
    • 13 dkg liszt
    • 3 dkg darált dió
    • csipet fahéj
    • 1 narancs reszelt héja
    • 1 citrom reszelt héja

    Krémhez:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg cukor
    • 40 dkg vaj
    • 16 dkg kakaópor
    • 1 vanília rúd kikapart belseje
    • 20 dkg narancslekvár

    Ganache:

    • 30 dkg 60 %-os étcsokoládé
    • 3 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A piskótához a tojássárgáját keverjük habosra a reszelt narancs és citromhéjjal. A tojásfehérjét a cukorral verjük nem túl kemény habbá, majd keverjük bele a tojássárgáját. Végül óvatosan forgassuk bele az összekevert lisztet, diót, fahéjat.

    A masszát töltsük 24 cm-es tortaformába és előmelegített sütőben 160 fokon süssük 45 percig.

    A krémhez a tojásokat a cukorral melegítsük maximum 85 fokra (ha melemártjuk kissé az ujjunkat, csípje a meleg). Ezután kihűlésig kemény habbá verjük (kb 30 perc alatt). Végül hozzáadjuk a vaníliát, kakaóport és a vajat.

    A ganache-hoz a tejszínt felmelegítjük és hozzáadjuk a csokoládét, lassú tűzön főzzük amíg a csoki el nem olvad.

    Piskótát 3 részre vágjuk és minden lapot megkenünk narancslekvárral, majd a krémmel, végül leöntjük a ganache-al.

    Tegyük a torát hűtőbe addig, amíg a ganache megköt.

    A csokoládétorta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 351 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 31 g
    Zsír: 21 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá