Csokoládétorta recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 16 dkg cukor
- 13 dkg liszt
- 3 dkg darált dió
- csipet fahéj
- 1 narancs reszelt héja
- 1 citrom reszelt héja
Krémhez:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg cukor
- 40 dkg vaj
- 16 dkg kakaópor
- 1 vanília rúd kikapart belseje
- 20 dkg narancslekvár
Ganache:
- 30 dkg 60 %-os étcsokoládé
- 3 dl habtejszín
Elkészítése:
A piskótához a tojássárgáját keverjük habosra a reszelt narancs és citromhéjjal. A tojásfehérjét a cukorral verjük nem túl kemény habbá, majd keverjük bele a tojássárgáját. Végül óvatosan forgassuk bele az összekevert lisztet, diót, fahéjat.
A masszát töltsük 24 cm-es tortaformába és előmelegített sütőben 160 fokon süssük 45 percig.
A krémhez a tojásokat a cukorral melegítsük maximum 85 fokra (ha melemártjuk kissé az ujjunkat, csípje a meleg). Ezután kihűlésig kemény habbá verjük (kb 30 perc alatt). Végül hozzáadjuk a vaníliát, kakaóport és a vajat.
A ganache-hoz a tejszínt felmelegítjük és hozzáadjuk a csokoládét, lassú tűzön főzzük amíg a csoki el nem olvad.
Piskótát 3 részre vágjuk és minden lapot megkenünk narancslekvárral, majd a krémmel, végül leöntjük a ganache-al.
Tegyük a torát hűtőbe addig, amíg a ganache megköt.
A csokoládétorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 31 g
Zsír: 21 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »