Csokoládétorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 8 tojás
  • 16 dkg cukor
  • 13 dkg liszt
  • 3 dkg darált dió
  • csipet fahéj
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 citrom reszelt héja

Krémhez:

  • 7 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 40 dkg vaj
  • 16 dkg kakaópor
  • 1 vanília rúd kikapart belseje
  • 20 dkg narancslekvár

Ganache:

  • 30 dkg 60 %-os étcsokoládé
  • 3 dl habtejszín

Elkészítése:

A piskótához a tojássárgáját keverjük habosra a reszelt narancs és citromhéjjal. A tojásfehérjét a cukorral verjük nem túl kemény habbá, majd keverjük bele a tojássárgáját. Végül óvatosan forgassuk bele az összekevert lisztet, diót, fahéjat.

A masszát töltsük 24 cm-es tortaformába és előmelegített sütőben 160 fokon süssük 45 percig.

A krémhez a tojásokat a cukorral melegítsük maximum 85 fokra (ha melemártjuk kissé az ujjunkat, csípje a meleg). Ezután kihűlésig kemény habbá verjük (kb 30 perc alatt). Végül hozzáadjuk a vaníliát, kakaóport és a vajat.

A ganache-hoz a tejszínt felmelegítjük és hozzáadjuk a csokoládét, lassú tűzön főzzük amíg a csoki el nem olvad.

Piskótát 3 részre vágjuk és minden lapot megkenünk narancslekvárral, majd a krémmel, végül leöntjük a ganache-al.

Tegyük a torát hűtőbe addig, amíg a ganache megköt.