Hozzávalók:
Piskótához:
Krémhez:
Ganache:
Elkészítése:
A piskótához a tojássárgáját keverjük habosra a reszelt narancs és citromhéjjal. A tojásfehérjét a cukorral verjük nem túl kemény habbá, majd keverjük bele a tojássárgáját. Végül óvatosan forgassuk bele az összekevert lisztet, diót, fahéjat.
A masszát töltsük 24 cm-es tortaformába és előmelegített sütőben 160 fokon süssük 45 percig.
A krémhez a tojásokat a cukorral melegítsük maximum 85 fokra (ha melemártjuk kissé az ujjunkat, csípje a meleg). Ezután kihűlésig kemény habbá verjük (kb 30 perc alatt). Végül hozzáadjuk a vaníliát, kakaóport és a vajat.
A ganache-hoz a tejszínt felmelegítjük és hozzáadjuk a csokoládét, lassú tűzön főzzük amíg a csoki el nem olvad.
Piskótát 3 részre vágjuk és minden lapot megkenünk narancslekvárral, majd a krémmel, végül leöntjük a ganache-al.
Tegyük a torát hűtőbe addig, amíg a ganache megköt.