Csokoládés körtetorta recept
Elkészítése:
Egy tálba beletesszük a csipet sóval összekevert lisztet és a vajat, majd elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, hozzákeverjük a cukrot, majd a közepébe mélyedést csinálunk, beletesszük a tojást és 1 ek hideg vizet. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. (Ha szükséges, még pici vizet kanalazzunk hozzá.) Ezután fóliába csomagoljuk, és legalább 15 percre hűtőbe tesszük pihentetni.
A hűtőből kivesszük a tésztát, majd piteforma méretűre kinyújtjuk, és kibéleljük vele a formát.
A csokoládét apróbb darabokra tördeljük, gőzfürdő fölött felolvasztjuk. A formában lévő tésztára csorgatjuk, és egyenletesen rákenjük. Visszatesszük a hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen, míg elkészül a töltelék.
A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, és ízlés szerinti cikkekre felszeleteljük.
Egy tálba beletesszük a tojásokat, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és kézi habverővel habosra keverjük. Ezután hozzákeverjük a tejszínt is.
A csokoládéval megkent tésztát kivesszük a hűtőből, majd ráhelyezzük a körtecikkeket, és óvatosan felöntjük a tejszínes-tojásos keverékkel.
Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt készre sütjük. (Én légkeverés 150 fokon 30 percig sütöttem.)
A sütési idő felénél (kb. 15 perc) megszórjuk a tetejét mandulaforgáccsal, majd visszahelyezzük a sütőbe, és készre sütjük.
A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd tálalás előtt a tetejét porcukorral megszórjuk.
A csokoládés körtetorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 29 g
Zsír: 13 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

