Csokoládés körtetorta recept

Elkészítése:
Egy tálba beletesszük a csipet sóval összekevert lisztet és a vajat, majd elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, hozzákeverjük a cukrot, majd a közepébe mélyedést csinálunk, beletesszük a tojást és 1 ek hideg vizet. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. (Ha szükséges, még pici vizet kanalazzunk hozzá.) Ezután fóliába csomagoljuk, és legalább 15 percre hűtőbe tesszük pihentetni.
A hűtőből kivesszük a tésztát, majd piteforma méretűre kinyújtjuk, és kibéleljük vele a formát.
A csokoládét apróbb darabokra tördeljük, gőzfürdő fölött felolvasztjuk. A formában lévő tésztára csorgatjuk, és egyenletesen rákenjük. Visszatesszük a hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen, míg elkészül a töltelék.
A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, és ízlés szerinti cikkekre felszeleteljük.
Egy tálba beletesszük a tojásokat, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és kézi habverővel habosra keverjük. Ezután hozzákeverjük a tejszínt is.
A csokoládéval megkent tésztát kivesszük a hűtőből, majd ráhelyezzük a körtecikkeket, és óvatosan felöntjük a tejszínes-tojásos keverékkel.
Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt készre sütjük. (Én légkeverés 150 fokon 30 percig sütöttem.)
A sütési idő felénél (kb. 15 perc) megszórjuk a tetejét mandulaforgáccsal, majd visszahelyezzük a sütőbe, és készre sütjük.
A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd tálalás előtt a tetejét porcukorral megszórjuk.
A csokoládés körtetorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 29 g
Zsír: 13 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »