Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
Egy tálba beletesszük a csipet sóval összekevert lisztet és a vajat, majd elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, hozzákeverjük a cukrot, majd a közepébe mélyedést csinálunk, beletesszük a tojást és 1 ek hideg vizet. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. (Ha szükséges, még pici vizet kanalazzunk hozzá.) Ezután fóliába csomagoljuk, és legalább 15 percre hűtőbe tesszük pihentetni.
A hűtőből kivesszük a tésztát, majd piteforma méretűre kinyújtjuk, és kibéleljük vele a formát.
A csokoládét apróbb darabokra tördeljük, gőzfürdő fölött felolvasztjuk. A formában lévő tésztára csorgatjuk, és egyenletesen rákenjük. Visszatesszük a hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen, míg elkészül a töltelék.
A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, és ízlés szerinti cikkekre felszeleteljük.
Egy tálba beletesszük a tojásokat, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és kézi habverővel habosra keverjük. Ezután hozzákeverjük a tejszínt is.
A csokoládéval megkent tésztát kivesszük a hűtőből, majd ráhelyezzük a körtecikkeket, és óvatosan felöntjük a tejszínes-tojásos keverékkel.
Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt készre sütjük. (Én légkeverés 150 fokon 30 percig sütöttem.)
A sütési idő felénél (kb. 15 perc) megszórjuk a tetejét mandulaforgáccsal, majd visszahelyezzük a sütőbe, és készre sütjük.
A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd tálalás előtt a tetejét porcukorral megszórjuk.