Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládékamion recept

Csokoládékamion
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 12 dkg liszt
    • 2 tk. sütőpor

    Krémhez:

    • 1 cs étcsokoládés pudingpor
    • 1 cs csokoládés pudingpor
    • 6 dl tej
    • 12 dkg vaj vagy margarin
    • 12 dkg porcukor
    • 2 cl cherry
    • ízlés szerint bonbonmeggy-aroma

    Díszítéshez:

    • roletti
    • francia drazsé vagy zizi
    • pilótakeksz
    • pillecukor

    Elkészítése:
    A piskótához a tojást a cukorral elektromos habverővel kb. 5 perc alatt habosra keverjük. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet majd óvatosan beleforgatjuk. Egy nagy méretű (30x40cm)gáztepsit kibélelünk (szilikonos)sütőpapírral és a piskótát 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.A krémhez a kétféle pudingport a tejjel készre főzzük, majd kihűtjük. A vajat/margarint kikeverjük a porcukorral az aromával és a cherryvel, majd apránként a kihűlt pudinghoz keverjük.A piskótát széleit óvatosan levágjuk, majd feldaraboljuk a következő módon: A piskótát 4 egyenlő csíkra vágjuk és a negyedik csíkot további három egyforma darabra osztjuk.

    3 db 9 x 27
    3 db 9 x 9

    Előkészítünk egy hosszúkás tálcát/tortatálat és a szélei mentén vékony sütőpapírcsíkokat helyezünk rá (ez megvédi a tálcát a krémcseppektől, és a díszítés végeztével könnyen eltávolítható). A piskótacsíkokat megtöltjük a krémmel majd egymás mellé helyezve elrendezzük a tálcán. A hosszú csíkokból lesz a pótkocsi, a rövidebbekből a kamion eleje – a vontató. Az egymásra helyezett, megtöltött piskótalapokat bevonjuk a maradék krémmel, majd tetszés szerint díszítjük. A rakománya lehet zizi, francia drazsé vagy roletti. A kerekei pilótakeksz, a fényszórói francia drazsé vagy smarties. A vontatót a pótkocsival összekötő rész pillecukor, a visszapillantó-tükrök fél szelet babapiskóták.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá