Csokoládékamion

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 6 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 2 tk. sütőpor

Krémhez:

  • 1 cs étcsokoládés pudingpor
  • 1 cs csokoládés pudingpor
  • 6 dl tej
  • 12 dkg vaj vagy margarin
  • 12 dkg porcukor
  • 2 cl cherry
  • ízlés szerint bonbonmeggy-aroma

Díszítéshez:

  • roletti
  • francia drazsé vagy zizi
  • pilótakeksz
  • pillecukor

Elkészítése:
A piskótához a tojást a cukorral elektromos habverővel kb. 5 perc alatt habosra keverjük. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet majd óvatosan beleforgatjuk. Egy nagy méretű (30x40cm)gáztepsit kibélelünk (szilikonos)sütőpapírral és a piskótát 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.A krémhez a kétféle pudingport a tejjel készre főzzük, majd kihűtjük. A vajat/margarint kikeverjük a porcukorral az aromával és a cherryvel, majd apránként a kihűlt pudinghoz keverjük.A piskótát széleit óvatosan levágjuk, majd feldaraboljuk a következő módon: A piskótát 4 egyenlő csíkra vágjuk és a negyedik csíkot további három egyforma darabra osztjuk.

3 db 9 x 27
3 db 9 x 9

Előkészítünk egy hosszúkás tálcát/tortatálat és a szélei mentén vékony sütőpapírcsíkokat helyezünk rá (ez megvédi a tálcát a krémcseppektől, és a díszítés végeztével könnyen eltávolítható). A piskótacsíkokat megtöltjük a krémmel majd egymás mellé helyezve elrendezzük a tálcán. A hosszú csíkokból lesz a pótkocsi, a rövidebbekből a kamion eleje – a vontató. Az egymásra helyezett, megtöltött piskótalapokat bevonjuk a maradék krémmel, majd tetszés szerint díszítjük. A rakománya lehet zizi, francia drazsé vagy roletti. A kerekei pilótakeksz, a fényszórói francia drazsé vagy smarties. A vontatót a pótkocsival összekötő rész pillecukor, a visszapillantó-tükrök fél szelet babapiskóták.