Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládé torta recept

Csokoládé torta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 9  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 25 dkg porcukor
    • 5 dkg kakaópor
    • 8 dkg liszt
    • 9  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje

    Krém:

    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 20 dkg porcukor
    • 5 dkg kakaópor
    • 20 dkg vaj

    Házilag készített tejszínhab a tálaláshoz

    Elkészítése:
    Tészta: A 9 tojássárgáját 25dkg porcukorral jól felverjük,a kakaóport összekeverjük a liszttel ,a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojásos cukorhoz hozzáadjuk a tojásfehérjehab kb. felét majd belekeverjük a lisztes kakaóport. Végül a megmaradt tojásfehérjehabbal fellazítjuk óvatosan a piskótaszerű masszánkat. 25cm-es kapcsos tortaformába sütjük 180 fokon kb. 45-50 percig. A tészta nem igényel sütőport.
    Krém: 3 egész tojást + 3 tojássárgáját kikeverünk 20dkg cukorral és az 5dkg kakaóporral. Gőz felett sűrű krémmé főzzük, gőzről levéve bele keverünk 20 dkg vajat. Kihűlés után megkenjük ezzel a krémmel a torta belsejét és teljes külsejét is. Egy rusztikus külsejű csokitortát kapunk amit házi készítésű tejszínhabbal tálalunk!

    Sztori: Családom legkedveltebb tortája mióta megtaláltam a receptet nagymamám egyik recept füzetében amit ő is a helyi plébánosunk házvezető nőjétől örökölt. Ebben a füzetben Francia csoki tortának nevezték mi pedig elhisszük mivel a plébánosunk nagy világjáró volt és szerette a finom ételeket, lehet hogy receptekkel érkezett haza minden országból ahol megfordult. Akár igaz a legendánk akár nem akkor is nekünk ez a világ legfinomabb tortája! Jó egészséget kívánok a kipróbálásához és a fogyasztásához!!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá