Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Házilag készített tejszínhab a tálaláshoz
Elkészítése:
Tészta: A 9 tojássárgáját 25dkg porcukorral jól felverjük,a kakaóport összekeverjük a liszttel ,a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojásos cukorhoz hozzáadjuk a tojásfehérjehab kb. felét majd belekeverjük a lisztes kakaóport. Végül a megmaradt tojásfehérjehabbal fellazítjuk óvatosan a piskótaszerű masszánkat. 25cm-es kapcsos tortaformába sütjük 180 fokon kb. 45-50 percig. A tészta nem igényel sütőport.
Krém: 3 egész tojást + 3 tojássárgáját kikeverünk 20dkg cukorral és az 5dkg kakaóporral. Gőz felett sűrű krémmé főzzük, gőzről levéve bele keverünk 20 dkg vajat. Kihűlés után megkenjük ezzel a krémmel a torta belsejét és teljes külsejét is. Egy rusztikus külsejű csokitortát kapunk amit házi készítésű tejszínhabbal tálalunk!
Sztori: Családom legkedveltebb tortája mióta megtaláltam a receptet nagymamám egyik recept füzetében amit ő is a helyi plébánosunk házvezető nőjétől örökölt. Ebben a füzetben Francia csoki tortának nevezték mi pedig elhisszük mivel a plébánosunk nagy világjáró volt és szerette a finom ételeket, lehet hogy receptekkel érkezett haza minden országból ahol megfordult. Akár igaz a legendánk akár nem akkor is nekünk ez a világ legfinomabb tortája! Jó egészséget kívánok a kipróbálásához és a fogyasztásához!!