Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládé torta recept

Csokoládé torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Kakaós piskóta: (26 cm átmérőjű tortaformába)

    • 9  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 9 ek cukor
    • 7 ek liszt
    • 2 ek kakaópor
    • 1 csomag sütőpor

    Krém:

    • 50 dkg margarin
    • 40 dkg cukor
    • 2 dl víz
    • 2 ek. kakaópor
    • 2 tk kristálycukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Díszítéshez:

    • szeletelt mandula
    • tejszínhab
    • csoki dísz, csoki reszelék

    Elkészítése:

    Kakaós piskótát sütünk, félre tesszük hűlni. A krémhez a vizet a 40 dkg cukorral feltesszük melegedni és szirupot főzünk belőle. Csak addig főzzük, míg a cukor tökéletesen feloldódik! Hozzáadjuk a margarint és a kakaóport és lassan tovább főzzük folytonosan kevergetve, míg a krém kicsit világosodik. Levesszük a tűről és kevergetve hűtjük tovább.

    Mikor közép meleg, a 2 tojást elkeverjük a 2 tk. cukorral és apránként a krémhez adjuk. Teljes kihűlésig kevergetni kell a krémet, majd egy órára mehet be a hűtőbe. (A krém kicsit folyós marad, sosem lesz olyan, mint pl. egy kevert vajas krém, de ennek a krémnek ez a lényege.)

    A kakaós piskótát három lapra vágjuk. A krém kb. 1/3 részét félre tesszük, a maradékkal megtöltjük a tortalapokat.(Mivel ez a krém folyós, a piskóta magába fogja szívni nagy részét. Nem kell megijedni tőle, a végeredmény nagyon finom lesz!)
    A félre tett krémmel a torta oldalát és tetejét bevonjuk.

    A torta oldala/teteje díszíthető tejszínhabbal, csokidarabokkal, darált dióval vagy szeletelt mandulával ízlés szerint.

    Tipp:

    Kakaós piskóta helyett diós piskótával is elkészíthető, azzal is nagyon finom :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá