Hozzávalók:
Kakaós piskóta: (26 cm átmérőjű tortaformába)
Krém:
Díszítéshez:
Elkészítése:
Kakaós piskótát sütünk, félre tesszük hűlni. A krémhez a vizet a 40 dkg cukorral feltesszük melegedni és szirupot főzünk belőle. Csak addig főzzük, míg a cukor tökéletesen feloldódik! Hozzáadjuk a margarint és a kakaóport és lassan tovább főzzük folytonosan kevergetve, míg a krém kicsit világosodik. Levesszük a tűről és kevergetve hűtjük tovább.
Mikor közép meleg, a 2 tojást elkeverjük a 2 tk. cukorral és apránként a krémhez adjuk. Teljes kihűlésig kevergetni kell a krémet, majd egy órára mehet be a hűtőbe. (A krém kicsit folyós marad, sosem lesz olyan, mint pl. egy kevert vajas krém, de ennek a krémnek ez a lényege.)
A kakaós piskótát három lapra vágjuk. A krém kb. 1/3 részét félre tesszük, a maradékkal megtöltjük a tortalapokat.(Mivel ez a krém folyós, a piskóta magába fogja szívni nagy részét. Nem kell megijedni tőle, a végeredmény nagyon finom lesz!)
A félre tett krémmel a torta oldalát és tetejét bevonjuk.
A torta oldala/teteje díszíthető tejszínhabbal, csokidarabokkal, darált dióval vagy szeletelt mandulával ízlés szerint.
Kakaós piskóta helyett diós piskótával is elkészíthető, azzal is nagyon finom :)