Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokitorta recept

Csokitorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg liszt
    • 12 dkg cukor
    • 1 cs sütőpor
    • 2 ek holland kakaópor
    • fél dl olaj
    • 3 ek víz

    Krémhez:

    • 2 cs csokoládés pudingpor
    • 8 dl tej
    • 3 ek cukor
    • 10 dkg vaj

    Tetejére:

    • 10 dkg étcsoki
    • fél dl olaj
    • 10 dkg vaj

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 3 ek cukorral keményre felverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral. A sárgákhoz adjuk a vizet és az olajat, majd habosra keverjük. A habhoz adjuk a sárgás masszát, majd a lisztet is hozzáadjuk és óvatosan összeforgatjuk, hogy a habot ne törjük össze. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd belesimítjuk a masszát és 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Amint kihűlt gárom lapba vágjuk.

    A krémhez a pudingporokat és a cukrot felfőzzük a tejben, majd ha kihűlt hozzáadjuk a vajat és kihabosítjuk.

    A krémből teszünk félre a díszítéshez keveset, majd két lapot megtöltünk vele, a harmadik lappal pedig befedjük. A tetejére olvasztott csokit simítunk (a csokit összeolvasztjuk a vajjal és az olajjal), majd a maradék krémmel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá