Csokitorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 6 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 2 ek holland kakaópor
  • fél dl olaj
  • 3 ek víz

Krémhez:

  • 2 cs csokoládés pudingpor
  • 8 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 10 dkg vaj

Tetejére:

  • 10 dkg étcsoki
  • fél dl olaj
  • 10 dkg vaj

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 3 ek cukorral keményre felverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral. A sárgákhoz adjuk a vizet és az olajat, majd habosra keverjük. A habhoz adjuk a sárgás masszát, majd a lisztet is hozzáadjuk és óvatosan összeforgatjuk, hogy a habot ne törjük össze. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd belesimítjuk a masszát és 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Amint kihűlt gárom lapba vágjuk.

A krémhez a pudingporokat és a cukrot felfőzzük a tejben, majd ha kihűlt hozzáadjuk a vajat és kihabosítjuk.

A krémből teszünk félre a díszítéshez keveset, majd két lapot megtöltünk vele, a harmadik lappal pedig befedjük. A tetejére olvasztott csokit simítunk (a csokit összeolvasztjuk a vajjal és az olajjal), majd a maradék krémmel díszítjük.