Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 3 ek cukorral keményre felverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral. A sárgákhoz adjuk a vizet és az olajat, majd habosra keverjük. A habhoz adjuk a sárgás masszát, majd a lisztet is hozzáadjuk és óvatosan összeforgatjuk, hogy a habot ne törjük össze. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd belesimítjuk a masszát és 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Amint kihűlt gárom lapba vágjuk.
A krémhez a pudingporokat és a cukrot felfőzzük a tejben, majd ha kihűlt hozzáadjuk a vajat és kihabosítjuk.
A krémből teszünk félre a díszítéshez keveset, majd két lapot megtöltünk vele, a harmadik lappal pedig befedjük. A tetejére olvasztott csokit simítunk (a csokit összeolvasztjuk a vajjal és az olajjal), majd a maradék krémmel díszítjük.