Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokitorta recept

Csokitorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg étcsoki
    • 10 dkg puha vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 1 csipet só
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 7 dkg őrölt mandula
    • 2 ek kakaópor
    • 8 dkg rétesliszt
    • 1 kk sütőpor

    Krém:

    • 12,5 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dkg étkezési keményítő
    • 2,5 dl tej
    • 25 dkg tortabevonó
    • 20 dkg puha vaj

    Elkészítése:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk , liszttel megszórjuk. A tésztához a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk. A vajat, a porcukrot és a sót krémesre verjük, a tojássárgáját és a csokoládét apránként hozzáadjuk.

    A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a mandulát a kakaóport, a lisztet és a sütőport beleszórjuk. Habverővel a vajas masszába keverjük. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.

    Rácson 8 óráig hűtjük, vagy egy éjszakán át pihentetjük.

    A krémhez a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a keményítőt és a tejet gőz fölött sűrű krémmé verjük. Hideg vízfürdőbe áttéve, alaposan kevergetve kihűtjük.

    A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk. A vajat habosra verjük , a tojáskrémet és a bevonót evőkanalanként hozzáadjuk.

    A piskótát három egyenlő lapra vágjuk. Az alsó és a középső részt a krémmel megkenjük, és egymásra fektetjük. A harmadik lapot is ráfektetjük, és a tortát a maradék krémmel bevonjuk, csokoládéreszelékkel megszórjuk.

    A csokitorta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 400 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 29 g
    Zsír: 28 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá