Csokitorta recept

Hozzávalók:
- 10 dkg étcsoki
- 10 dkg puha vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 7 dkg őrölt mandula
- 2 ek kakaópor
- 8 dkg rétesliszt
- 1 kk sütőpor
Krém:
- 12,5 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg étkezési keményítő
- 2,5 dl tej
- 25 dkg tortabevonó
- 20 dkg puha vaj
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk , liszttel megszórjuk. A tésztához a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk. A vajat, a porcukrot és a sót krémesre verjük, a tojássárgáját és a csokoládét apránként hozzáadjuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a mandulát a kakaóport, a lisztet és a sütőport beleszórjuk. Habverővel a vajas masszába keverjük. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
Rácson 8 óráig hűtjük, vagy egy éjszakán át pihentetjük.
A krémhez a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a keményítőt és a tejet gőz fölött sűrű krémmé verjük. Hideg vízfürdőbe áttéve, alaposan kevergetve kihűtjük.
A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk. A vajat habosra verjük , a tojáskrémet és a bevonót evőkanalanként hozzáadjuk.
A piskótát három egyenlő lapra vágjuk. Az alsó és a középső részt a krémmel megkenjük, és egymásra fektetjük. A harmadik lapot is ráfektetjük, és a tortát a maradék krémmel bevonjuk, csokoládéreszelékkel megszórjuk.
A csokitorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 29 g
Zsír: 28 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »