Csokitorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 dkg étcsoki
  • 10 dkg puha vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 5 tojásfehérje
  • 5 tojássárgája
  • 7 dkg őrölt mandula
  • 2 ek kakaópor
  • 8 dkg rétesliszt
  • 1 kk sütőpor

Krém:

  • 12,5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojássárgája
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 2,5 dl tej
  • 25 dkg tortabevonó
  • 20 dkg puha vaj

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk , liszttel megszórjuk. A tésztához a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk. A vajat, a porcukrot és a sót krémesre verjük, a tojássárgáját és a csokoládét apránként hozzáadjuk.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a mandulát a kakaóport, a lisztet és a sütőport beleszórjuk. Habverővel a vajas masszába keverjük. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.

Rácson 8 óráig hűtjük, vagy egy éjszakán át pihentetjük.

A krémhez a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a keményítőt és a tejet gőz fölött sűrű krémmé verjük. Hideg vízfürdőbe áttéve, alaposan kevergetve kihűtjük.

A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk. A vajat habosra verjük , a tojáskrémet és a bevonót evőkanalanként hozzáadjuk.

A piskótát három egyenlő lapra vágjuk. Az alsó és a középső részt a krémmel megkenjük, és egymásra fektetjük. A harmadik lapot is ráfektetjük, és a tortát a maradék krémmel bevonjuk, csokoládéreszelékkel megszórjuk.