Hozzávalók:
Krém:
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk , liszttel megszórjuk. A tésztához a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk. A vajat, a porcukrot és a sót krémesre verjük, a tojássárgáját és a csokoládét apránként hozzáadjuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a mandulát a kakaóport, a lisztet és a sütőport beleszórjuk. Habverővel a vajas masszába keverjük. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
Rácson 8 óráig hűtjük, vagy egy éjszakán át pihentetjük.
A krémhez a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a keményítőt és a tejet gőz fölött sűrű krémmé verjük. Hideg vízfürdőbe áttéve, alaposan kevergetve kihűtjük.
A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk. A vajat habosra verjük , a tojáskrémet és a bevonót evőkanalanként hozzáadjuk.
A piskótát három egyenlő lapra vágjuk. Az alsó és a középső részt a krémmel megkenjük, és egymásra fektetjük. A harmadik lapot is ráfektetjük, és a tortát a maradék krémmel bevonjuk, csokoládéreszelékkel megszórjuk.