Csokis,meggyes charlotte torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 ek cukor
- 4 ek liszt
- 1 ek jó minőségű kakaópor
- 3 ek étkezési keményítő
- csipet só
Töltelék:
- 30 dkg meggylekvár
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 5 dl tejszín
- 1 tasak zselatin fix
- 2 tasak vaníliás cukor
- 50-60 dkg magozott meggy
- 10 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokott módon piskótát készítünk. Sütőpapírral bélelt gáztepsiben, 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. Még melegen a sütőpapírral együtt feltekerjük és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt megkenjük a meggylekvárral és feltekerjük, 1-2 órát állni hagyjuk.
A mascarponét a cukorral, vaníliás cukorral, kakaóporral habosra keverjük. A tejszínt felverjük a zselatin fixszel és a vaníliás cukorral. A felvert tejszínből 2 nagy evőkanállal a mascarponés krémhez keverünk.
A tekercset 1,5 cm széles szeletekre vágjuk. Egy tálat kibélelünk folpacckal. Az alját és az oldalát kirakjuk a tekercsekkel.
A tejszínes krémmel megkenjük, majd megszórjuk meggyel és olvasztott csokoládét locsolunk rá, majd megkenjük a mascarponés krémmel, majd ismét tejszín-meggy-csoki, erre megint egy sor tekercs, aztán tejszín-meggy-csoki-mascarponés krém, tejszín-meggy-csoki-mascarponés krém. Az alját betakarjuk egy sor piskóta tekerccsel és hűtőbe tesszük. Másnap kiborítjuk és feltálaljuk.
Tipp:
Friss meggyel isteni finom, de befőttel is elkészíthető.