Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis,meggyes charlotte torta recept

Csokis,meggyes charlotte torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7 ek cukor
    • 4 ek liszt
    • 1 ek jó minőségű kakaópor
    • 3 ek étkezési keményítő
    • csipet só

    Töltelék:

    • 30 dkg meggylekvár

    Krém:

    • 25 dkg mascarpone
    • 10 dkg porcukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 5 dl tejszín
    • 1 tasak zselatin fix
    • 2 tasak vaníliás cukor
    • 50-60 dkg magozott meggy
    • 10 dkg étcsokoládé

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból a szokott módon piskótát készítünk. Sütőpapírral bélelt gáztepsiben, 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. Még melegen a sütőpapírral együtt feltekerjük és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt megkenjük a meggylekvárral és feltekerjük, 1-2 órát állni hagyjuk.

    A mascarponét a cukorral, vaníliás cukorral, kakaóporral habosra keverjük. A tejszínt felverjük a zselatin fixszel és a vaníliás cukorral. A felvert tejszínből 2 nagy evőkanállal a mascarponés krémhez keverünk.

    A tekercset 1,5 cm széles szeletekre vágjuk. Egy tálat kibélelünk folpacckal. Az alját és az oldalát kirakjuk a tekercsekkel.

    A tejszínes krémmel megkenjük, majd megszórjuk meggyel és olvasztott csokoládét locsolunk rá, majd megkenjük a mascarponés krémmel, majd ismét tejszín-meggy-csoki, erre megint egy sor tekercs, aztán tejszín-meggy-csoki-mascarponés krém, tejszín-meggy-csoki-mascarponés krém. Az alját betakarjuk egy sor piskóta tekerccsel és hűtőbe tesszük. Másnap kiborítjuk és feltálaljuk.

    Tipp:

    Friss meggyel isteni finom, de befőttel is elkészíthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá