Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Krém:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokott módon piskótát készítünk. Sütőpapírral bélelt gáztepsiben, 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. Még melegen a sütőpapírral együtt feltekerjük és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt megkenjük a meggylekvárral és feltekerjük, 1-2 órát állni hagyjuk.
A mascarponét a cukorral, vaníliás cukorral, kakaóporral habosra keverjük. A tejszínt felverjük a zselatin fixszel és a vaníliás cukorral. A felvert tejszínből 2 nagy evőkanállal a mascarponés krémhez keverünk.
A tekercset 1,5 cm széles szeletekre vágjuk. Egy tálat kibélelünk folpacckal. Az alját és az oldalát kirakjuk a tekercsekkel.
A tejszínes krémmel megkenjük, majd megszórjuk meggyel és olvasztott csokoládét locsolunk rá, majd megkenjük a mascarponés krémmel, majd ismét tejszín-meggy-csoki, erre megint egy sor tekercs, aztán tejszín-meggy-csoki-mascarponés krém, tejszín-meggy-csoki-mascarponés krém. Az alját betakarjuk egy sor piskóta tekerccsel és hűtőbe tesszük. Másnap kiborítjuk és feltálaljuk.
Friss meggyel isteni finom, de befőttel is elkészíthető.