Csokis,meggyes charlotte torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 7 tojás
  • 7 ek cukor
  • 4 ek liszt
  • 1 ek jó minőségű kakaópor
  • 3 ek étkezési keményítő
  • csipet só

Töltelék:

  • 30 dkg meggylekvár

Krém:

  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 5 dl tejszín
  • 1 tasak zselatin fix
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 50-60 dkg magozott meggy
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból a szokott módon piskótát készítünk. Sütőpapírral bélelt gáztepsiben, 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. Még melegen a sütőpapírral együtt feltekerjük és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt megkenjük a meggylekvárral és feltekerjük, 1-2 órát állni hagyjuk.

A mascarponét a cukorral, vaníliás cukorral, kakaóporral habosra keverjük. A tejszínt felverjük a zselatin fixszel és a vaníliás cukorral. A felvert tejszínből 2 nagy evőkanállal a mascarponés krémhez keverünk.

A tekercset 1,5 cm széles szeletekre vágjuk. Egy tálat kibélelünk folpacckal. Az alját és az oldalát kirakjuk a tekercsekkel.

A tejszínes krémmel megkenjük, majd megszórjuk meggyel és olvasztott csokoládét locsolunk rá, majd megkenjük a mascarponés krémmel, majd ismét tejszín-meggy-csoki, erre megint egy sor tekercs, aztán tejszín-meggy-csoki-mascarponés krém, tejszín-meggy-csoki-mascarponés krém. Az alját betakarjuk egy sor piskóta tekerccsel és hűtőbe tesszük. Másnap kiborítjuk és feltálaljuk.

Tipp:

Friss meggyel isteni finom, de befőttel is elkészíthető.