Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis meggyes torta recept

Csokis meggyes torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 ek cukor
    • 10 ek liszt
    • 2 ek kakaópor
    • 1 cs sütőpor
    • 12 ek víz

    Krém:

    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 2 ek kakaópor
    • 3 dl tej
    • 2 púpos ek liszt
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 üveg magozott meggy

    Tetejére:

    • 100 g ét vagy tej tortabevonó
    • 2 ek olaj
    • a krémből 2-3 ek
    • pár szem magozott meggy

    Elkészítése:
    A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét habbá verjük csipet sóval. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vizet, a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Ezt géppel jól összekeverjük, majd lassan beleforgatjuk a habbá vert fehérjét. Vajazott, lisztezett 26 cm-es  formába öntjük, 180 fokon 35-40 percig sütjük.
    A krémhez a lisztet simára keverjük a tejjel és a vaníliás cukorral, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. A margarint kikeverjük a porcukorral és a kakaóporral. Ha a kihűlt a massza hozzáadjuk és habosra keverjük. A megsült tortát 3 lapra vágjuk. A meggyet lecsöpögtetjük, 16 szemet félreteszünk a díszítéshez, a krémből is tegyünk félre az oldalára és a tetejére. Megtöltjük a lapokat a krémmel és a meggyel, az oldalát is bekenjük, majd egy kis összetört édes keksszel bevonjuk. A tetejére vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit az olajjal, és a torta tetejére simítjuk. Hűtőbe tesszük, és ha megdermedt a csoki akkor díszítjük.

    Tipp:

    Aznap is fogyasztható, de másnap finomabb. Kb 16 szelet jön ki belőle.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá