Csokis meggyes torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 6 tojás
  • 12 ek cukor
  • 10 ek liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1 cs sütőpor
  • 12 ek víz

Krém:

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 ek kakaópor
  • 3 dl tej
  • 2 púpos ek liszt
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 üveg magozott meggy

Tetejére:

  • 100 g ét vagy tej tortabevonó
  • 2 ek olaj
  • a krémből 2-3 ek
  • pár szem magozott meggy

Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét habbá verjük csipet sóval. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vizet, a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Ezt géppel jól összekeverjük, majd lassan beleforgatjuk a habbá vert fehérjét. Vajazott, lisztezett 26 cm-es  formába öntjük, 180 fokon 35-40 percig sütjük.
A krémhez a lisztet simára keverjük a tejjel és a vaníliás cukorral, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. A margarint kikeverjük a porcukorral és a kakaóporral. Ha a kihűlt a massza hozzáadjuk és habosra keverjük. A megsült tortát 3 lapra vágjuk. A meggyet lecsöpögtetjük, 16 szemet félreteszünk a díszítéshez, a krémből is tegyünk félre az oldalára és a tetejére. Megtöltjük a lapokat a krémmel és a meggyel, az oldalát is bekenjük, majd egy kis összetört édes keksszel bevonjuk. A tetejére vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit az olajjal, és a torta tetejére simítjuk. Hűtőbe tesszük, és ha megdermedt a csoki akkor díszítjük.

Tipp:

Aznap is fogyasztható, de másnap finomabb. Kb 16 szelet jön ki belőle.