Csokis fatörzs recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek liszt
- 1 ek víz
- 1 tk sütőpor
- 1 kisebb narancs reszelt héja
- 1 tk vanília kivonat
Krém:
- 25 dkg kristálycukor
- 25 dkg margarin
- 10 dkg étcsokoládés tortabevonó
- 20 dkg marcipán (díszítésnek)
- zöld pisztácia darabok
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral, vízzel, vanília kivonattal és a narancs héjával kihabosítjuk. A lisztben elkeverjük a sütőport. A sárgákhoz hozzáadjuk a habot és a lisztes keveréket, majd óvatosan, nagy mozdulatokkal csomómentesre keverjük.
Egy 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát egynletesen belesimítjuk. Előmelegített sütőben megsütjük, majd forrón feltekerjük a sütőpapírral együtt és így hagyjuk kihűlni.
A cukrot felolvasztjuk egy kisebb edényben, akkor jó, ha az állaga a mézhez hasonlít, majd hozzáadjuk a puha margarint és a felolvasztott csokit, majd robotgéppel alaposan elkeverjük és kihabosítjuk.
A lapot kitekerjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd megtöltjük a krémmel és hagyjunk a bevonáshoz is. A két végéből levágunk 1-1 szeletet srégen, majd a törzshöz illyesztjük és kívülről is bevonjuk a krémmel. Villával “ereket” húzunk bele, majd ízlés szerint díszíthetjük olvasztott csokival, marcipánnal és pisztáciával.