Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis fatörzs recept

Csokis fatörzs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek liszt
    • 1 ek víz
    • 1 tk sütőpor
    • 1 kisebb narancs reszelt héja
    • 1 tk vanília kivonat

    Krém:

    • 25 dkg kristálycukor
    • 25 dkg margarin
    • 10 dkg étcsokoládés tortabevonó
    • 20 dkg marcipán (díszítésnek)
    • zöld pisztácia darabok

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral, vízzel, vanília kivonattal és a narancs héjával kihabosítjuk. A lisztben elkeverjük a sütőport. A sárgákhoz hozzáadjuk a habot és a lisztes keveréket, majd óvatosan, nagy mozdulatokkal csomómentesre keverjük.

    Egy 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát egynletesen belesimítjuk. Előmelegített sütőben megsütjük, majd forrón feltekerjük a sütőpapírral együtt és így hagyjuk kihűlni.

    A cukrot felolvasztjuk egy kisebb edényben, akkor jó, ha az állaga a mézhez hasonlít, majd hozzáadjuk a puha margarint és a felolvasztott csokit, majd robotgéppel alaposan elkeverjük és kihabosítjuk.

    A lapot kitekerjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd megtöltjük a krémmel és hagyjunk a bevonáshoz is. A két végéből levágunk 1-1 szeletet srégen, majd a törzshöz illyesztjük és kívülről is bevonjuk a krémmel. Villával “ereket” húzunk bele, majd ízlés szerint díszíthetjük olvasztott csokival, marcipánnal és pisztáciával.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá