Csokis fatörzs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 6 tojás
  • 6 ek liszt
  • 1 ek víz
  • 1 tk sütőpor
  • 1 kisebb narancs reszelt héja
  • 1 tk vanília kivonat

Krém:

  • 25 dkg kristálycukor
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg étcsokoládés tortabevonó
  • 20 dkg marcipán (díszítésnek)
  • zöld pisztácia darabok

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral, vízzel, vanília kivonattal és a narancs héjával kihabosítjuk. A lisztben elkeverjük a sütőport. A sárgákhoz hozzáadjuk a habot és a lisztes keveréket, majd óvatosan, nagy mozdulatokkal csomómentesre keverjük.

Egy 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát egynletesen belesimítjuk. Előmelegített sütőben megsütjük, majd forrón feltekerjük a sütőpapírral együtt és így hagyjuk kihűlni.

A cukrot felolvasztjuk egy kisebb edényben, akkor jó, ha az állaga a mézhez hasonlít, majd hozzáadjuk a puha margarint és a felolvasztott csokit, majd robotgéppel alaposan elkeverjük és kihabosítjuk.

A lapot kitekerjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd megtöltjük a krémmel és hagyjunk a bevonáshoz is. A két végéből levágunk 1-1 szeletet srégen, majd a törzshöz illyesztjük és kívülről is bevonjuk a krémmel. Villával “ereket” húzunk bele, majd ízlés szerint díszíthetjük olvasztott csokival, marcipánnal és pisztáciával.