Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csoki torta recept

Csoki torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 12 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 ek cukor
    • 12 ek púpozott liszt
    • 2 csomag sütőpor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 2 csipet só

    Krémhez:

    • 4 ek. kakaópor
    • 20 dk ét csoki
    • 700 ml tejszín
    • fél csomag habfixáló

    Elkészítése:

    Kettő piskótát sütünk, ehhez 6 tojássárgáját, 1 cs. vaníliás cukorral és 6 ek cukorral habosra keverünk. 6 ek. lisztet 1 cs sütőporral és egy csipet sóval összekeverünk. A tojások fehérjét kemény habbár verjük. A tojássárgás masszához adjuk a lisztes keveréket majd óvatosan bele dolgozzuk a felvert habot. 26 cm-es tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 200 fokon 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni. A leírtak alapján elkészítjük a másik piskótát is.

    Elkészítjük a krémet. A tejszínt a habfixálóval jól felverjük, a csokit vízgőz felett felolvasztjuk és bele keverjük a kakaóport. Utána bele rakjuk a tejszínhabba.

    A piskótákat ketté vágjuk egyenként megkenjük a krémmel és egymásra helyezzük. A maradék krémmel bevonjuk a tetejét és az oldalát.
    1-2 órára tegyük hűtőbe hogy megdermedjen rajta a krém.

    Tipp:

    Egy kis tejszínhabbal díszíthetjük a tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá