Hozzávalók:
Krémhez:
Elkészítése:
Kettő piskótát sütünk, ehhez 6 tojássárgáját, 1 cs. vaníliás cukorral és 6 ek cukorral habosra keverünk. 6 ek. lisztet 1 cs sütőporral és egy csipet sóval összekeverünk. A tojások fehérjét kemény habbár verjük. A tojássárgás masszához adjuk a lisztes keveréket majd óvatosan bele dolgozzuk a felvert habot. 26 cm-es tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 200 fokon 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni. A leírtak alapján elkészítjük a másik piskótát is.
Elkészítjük a krémet. A tejszínt a habfixálóval jól felverjük, a csokit vízgőz felett felolvasztjuk és bele keverjük a kakaóport. Utána bele rakjuk a tejszínhabba.
A piskótákat ketté vágjuk egyenként megkenjük a krémmel és egymásra helyezzük. A maradék krémmel bevonjuk a tetejét és az oldalát.
1-2 órára tegyük hűtőbe hogy megdermedjen rajta a krém.
Egy kis tejszínhabbal díszíthetjük a tetejét.