Csoki torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához :
- 5 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 15 dkg dió
- 5 evőkanál cukor
- fél kávéskanál sütőpor
Krémhez:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 dkg cukor
- 1 csomag csokis pudingpor
- 5 dkg kakaó
- 4 dl tej
- 20 dkg vaj
- Likőr a lapok kenéséhez
Díszítéshez:
- 25 dkg eper
- 1 tábla étcsoki
- 1 tábla fehér csoki
- színes cukor gyöngyök
- tejszínhab
Elkészítése:
Tojások fehérjéből habot verünk és bele keverjük a cukrot a diót és a sütőport. Sütőpapírral bélelt tortaformában 3 lapot sütünk belőle.
Tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzá adjuk a kakaót, a pudingport és csomó mentes keverés után felöntjük a tejjel. Lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle folyamatos kevergetés mellett. Még forrón hozzá adjuk a vajat és simára keverjük vele, utána hűvös helyre tesszük.
A lapokat megkenjük a likőrrel (én most áfonyát használtam), majd rá a krém. Befedjük a második lappal, rákenjük a krémet, majd rátesszük az utolsó lapot. Az egészet bevonjuk felvert tejszínnel és ízlés szerint díszítjük. Én a képen többféle csokiba mártott eperrel díszítettem.