Hozzávalók:
Tésztához :
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítése:
Tojások fehérjéből habot verünk és bele keverjük a cukrot a diót és a sütőport. Sütőpapírral bélelt tortaformában 3 lapot sütünk belőle.
Tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzá adjuk a kakaót, a pudingport és csomó mentes keverés után felöntjük a tejjel. Lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle folyamatos kevergetés mellett. Még forrón hozzá adjuk a vajat és simára keverjük vele, utána hűvös helyre tesszük.
A lapokat megkenjük a likőrrel (én most áfonyát használtam), majd rá a krém. Befedjük a második lappal, rákenjük a krémet, majd rátesszük az utolsó lapot. Az egészet bevonjuk felvert tejszínnel és ízlés szerint díszítjük. Én a képen többféle csokiba mártott eperrel díszítettem.