Csoki torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához :

  • 5 db tojás fehérje
  • 15 dkg dió
  • 5 evőkanál cukor
  • fél kávéskanál sütőpor

Krémhez:

  • 5 tojás sárgája
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag csokis pudingpor
  • 5 dkg kakaó
  • 4 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • Likőr a lapok kenéséhez

Díszítéshez:

  • 25 dkg eper
  • 1 tábla étcsoki
  • 1 tábla fehér csoki
  • színes cukor gyöngyök
  • tejszínhab

Elkészítése:

Tojások fehérjéből habot verünk és bele keverjük a cukrot a diót és a sütőport. Sütőpapírral bélelt tortaformában 3 lapot sütünk belőle.

Tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzá adjuk a kakaót, a pudingport és csomó mentes keverés után felöntjük a tejjel. Lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle folyamatos kevergetés mellett. Még forrón hozzá adjuk a vajat és simára keverjük vele, utána hűvös helyre tesszük.

A lapokat megkenjük a likőrrel (én most áfonyát használtam), majd rá a krém. Befedjük a második lappal, rákenjük a krémet, majd rátesszük az utolsó lapot. Az egészet bevonjuk felvert tejszínnel és ízlés szerint díszítjük. Én a képen többféle csokiba mártott eperrel díszítettem.