Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csodatorta recept

Csodatorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek liszt
    • 3 ek étkezési keményítő
    • 1 ek vaníliaízű pudingpor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 2 ek víz
    • 0,5 tasak sütőpor
    • 1 citrom reszelt héja

    Díszítés

    • színes papírszalag
    • 0,5 kg nyers marcipán
    • 20 dkg zöld marcipán

    Krém

    • 1 tasak mandula ízű pudingpor
    • 5 dl tej
    • 15 dkg porcukor
    • 25 dkg mascarpone
    • 2 dl tejszín
    • 2 g zselatin
    • víz

    Elkészítése:

    A 6 darab tojásból, illetve a többi hozzávalóból megsütjük a 24 cm-es piskótát, szép világosra. (A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a vizet, beleszitáljuk a sütőporos lisztet, a keményítőt, a pudingport, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, és elkeverjük. Óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.) Előző nap készítsük el, úgy jobban lehet dolgozni vele.

    A krémhez a pudingport 5 dkg cukorral 5 dl tejben felfőzzük (3 dl-t forralni kezdünk, a maradék 2 dl-el csomómentesre keverjük, majd a forró tejhez adva besűrítjük a pudingot).

    A tejszínt 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, a zselatint 2 evőkanál vízzel felforraljuk. Kicsit lehűtjük, és a habbal elkeverjük.

    A mascarponét a maradék cukorral lazán összekeverjük, és a pudingos, tejszínes masszához adagoljuk, hogy egy könnyű, finom állagú krémet kapjunk.

    A tortát 3 lapra vágjuk, megtöltjük a krémmel, bevonjuk kívül is vele.

    A nyers marcipánt fólia között kinyújtjuk, és a tortát beborítjuk vele, majd a zöld színűből csillagokat szúrunk ki (a natúrból is), és ezzel díszítjük.

    A színes szalaggal átkötjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá