Csodatorta recept
Hozzávalók:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek liszt
- 3 ek étkezési keményítő
- 1 ek vaníliaízű pudingpor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 ek víz
- 0,5 tasak sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
Díszítés
- színes papírszalag
- 0,5 kg nyers marcipán
- 20 dkg zöld marcipán
Krém
- 1 tasak mandula ízű pudingpor
- 5 dl tej
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl tejszín
- 2 g zselatin
- víz
Elkészítése:
A 6 darab tojásból, illetve a többi hozzávalóból megsütjük a 24 cm-es piskótát, szép világosra. (A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a vizet, beleszitáljuk a sütőporos lisztet, a keményítőt, a pudingport, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, és elkeverjük. Óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.) Előző nap készítsük el, úgy jobban lehet dolgozni vele.
A krémhez a pudingport 5 dkg cukorral 5 dl tejben felfőzzük (3 dl-t forralni kezdünk, a maradék 2 dl-el csomómentesre keverjük, majd a forró tejhez adva besűrítjük a pudingot).
A tejszínt 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, a zselatint 2 evőkanál vízzel felforraljuk. Kicsit lehűtjük, és a habbal elkeverjük.
A mascarponét a maradék cukorral lazán összekeverjük, és a pudingos, tejszínes masszához adagoljuk, hogy egy könnyű, finom állagú krémet kapjunk.
A tortát 3 lapra vágjuk, megtöltjük a krémmel, bevonjuk kívül is vele.
A nyers marcipánt fólia között kinyújtjuk, és a tortát beborítjuk vele, majd a zöld színűből csillagokat szúrunk ki (a natúrból is), és ezzel díszítjük.
A színes szalaggal átkötjük.