Csodatorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 3 ek liszt
  • 3 ek étkezési keményítő
  • 1 ek vaníliaízű pudingpor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 ek víz
  • 0,5 tasak sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja

Díszítés

  • színes papírszalag
  • 0,5 kg nyers marcipán
  • 20 dkg zöld marcipán

Krém

  • 1 tasak mandula ízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 2 g zselatin
  • víz

Elkészítése:

A 6 darab tojásból, illetve a többi hozzávalóból megsütjük a 24 cm-es piskótát, szép világosra. (A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a vizet, beleszitáljuk a sütőporos lisztet, a keményítőt, a pudingport, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, és elkeverjük. Óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.) Előző nap készítsük el, úgy jobban lehet dolgozni vele.

A krémhez a pudingport 5 dkg cukorral 5 dl tejben felfőzzük (3 dl-t forralni kezdünk, a maradék 2 dl-el csomómentesre keverjük, majd a forró tejhez adva besűrítjük a pudingot).

A tejszínt 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, a zselatint 2 evőkanál vízzel felforraljuk. Kicsit lehűtjük, és a habbal elkeverjük.

A mascarponét a maradék cukorral lazán összekeverjük, és a pudingos, tejszínes masszához adagoljuk, hogy egy könnyű, finom állagú krémet kapjunk.

A tortát 3 lapra vágjuk, megtöltjük a krémmel, bevonjuk kívül is vele.

A nyers marcipánt fólia között kinyújtjuk, és a tortát beborítjuk vele, majd a zöld színűből csillagokat szúrunk ki (a natúrból is), és ezzel díszítjük.

A színes szalaggal átkötjük.