Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cseresznyevirágos torta recept

Cseresznyevirágos torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskótához:(20 cm-es formához)

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek liszt
    • 4 ek cukor
    • 1 ek kakaópor

    Mandulás krémhez:

    • 15 dkg cukor
    • 5 dkg darált mandula
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 4 dl tej
    • 1 ek cukor

    Csokis krémhez:

    • 1 cs csokoládés pudingpor
    • 4 dl tej
    • 3 ek cukor
    • 15 dkg margarin

    Tejszínes krémhez:

    • 3 dl tejszín
    • 15 dkg magozott meggy

    Díszítéshez:

    • marcipán

    Elkészítése:

    Két egész tojást a keverőtál üstjébe ütünk, hozzáadunk 2 ek cukrot és kb 10 perc alatt keményre felverjük. 2 ek lisztet óvatosan hozzáforgatunk. A sütőformát kivajazzuk és lisztezzük, majd a masszát belesimítjuk. 180 fokon kb 20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

    A maradék két tojást is felverjük a cukorral, majd a kakaóport és a lisztet hozzáforgatjuk. Egy ugyanakkora formában sütjük ki, mint a világos lapot.

    Amint a piskóták kihűltek két-két lapba vágjuk.

    A vaníliás krémhez a tejben felfőzzük a pudingport. A cukrot felolvasztjuk, karamellizáljuk egy kissé, majd a mandulát beleforgatjuk. Egy kivajazott felületre öntjük, majd kihűlés után ledaráljuk és a pudingba forgatjuk.

    A csokis krémhez a pudingot felfőzzük a tejben, majd ha kihűlt akkor kihabosítjuk a margarinnal és a cukorral.

    Legalulra teszünk egy csokis lapot, melyre rákenjük a mandulás krémet. Erre teszünk egy világos lapot, melyre a csokis krémet kenjük. Erre egy újabb csokis lap kerül, melyre rákenjük a felvert tejszín felét, kitesszük meggyel, majd a tejszín maradékát rákenjük, majd befedjük a maradék lappal.

    A torát 1:1 arányú margarin krémmel bevonjuk (cukor és margarin keveréke) a tetején és az oldalán, majd hűtőbe tesszük. Ez azért kell, hogy a marcipán bevonat jól rátapadjon.

    A marcipánt kinyújtjuk vékonyra és kör alakúra, a torta átmérőjénél nagyobbra, majd a lehűtött tortára helyezzük (a legegyszerűbb egy nyújtófa segítségével), majd alaposan rásimítjuk a tetején és az oldalán is.

    A díszeket vízzel ragaszthatjuk rá, vagy cukrász üzletekben kapható ehető ragasztóval.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá