Hozzávalók:
Piskótához:(20 cm-es formához)
Mandulás krémhez:
Csokis krémhez:
Tejszínes krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítése:
Két egész tojást a keverőtál üstjébe ütünk, hozzáadunk 2 ek cukrot és kb 10 perc alatt keményre felverjük. 2 ek lisztet óvatosan hozzáforgatunk. A sütőformát kivajazzuk és lisztezzük, majd a masszát belesimítjuk. 180 fokon kb 20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A maradék két tojást is felverjük a cukorral, majd a kakaóport és a lisztet hozzáforgatjuk. Egy ugyanakkora formában sütjük ki, mint a világos lapot.
Amint a piskóták kihűltek két-két lapba vágjuk.
A vaníliás krémhez a tejben felfőzzük a pudingport. A cukrot felolvasztjuk, karamellizáljuk egy kissé, majd a mandulát beleforgatjuk. Egy kivajazott felületre öntjük, majd kihűlés után ledaráljuk és a pudingba forgatjuk.
A csokis krémhez a pudingot felfőzzük a tejben, majd ha kihűlt akkor kihabosítjuk a margarinnal és a cukorral.
Legalulra teszünk egy csokis lapot, melyre rákenjük a mandulás krémet. Erre teszünk egy világos lapot, melyre a csokis krémet kenjük. Erre egy újabb csokis lap kerül, melyre rákenjük a felvert tejszín felét, kitesszük meggyel, majd a tejszín maradékát rákenjük, majd befedjük a maradék lappal.
A torát 1:1 arányú margarin krémmel bevonjuk (cukor és margarin keveréke) a tetején és az oldalán, majd hűtőbe tesszük. Ez azért kell, hogy a marcipán bevonat jól rátapadjon.
A marcipánt kinyújtjuk vékonyra és kör alakúra, a torta átmérőjénél nagyobbra, majd a lehűtött tortára helyezzük (a legegyszerűbb egy nyújtófa segítségével), majd alaposan rásimítjuk a tetején és az oldalán is.
A díszeket vízzel ragaszthatjuk rá, vagy cukrász üzletekben kapható ehető ragasztóval.